İçinde yanma olan toplam 35 kelime var. İçerisinde YANMA bulunan kelimeler listesini scrabble oyununda ya da Türkçe araştırmalarınızda kullanabilirsiniz. Bir de başında yanma olan kelimeler listesine ya da sonu yanma ile biten kelimeler listesine göz atmak isteyebilirsiniz. Ayrıca şunu da deneyebilirsiniz, işlerinizi kolaylaştıracak bir kelime bulucu: Kelime Bulma Makinesi .
Harf Sayısına Göre Kelimeler
15 Harfli Kelimeler
kor gibi yanmak, kapıya dayanmak, şap gibi yanmak, Hakk'a dayanmak
14 Harfli Kelimeler
can dayanmamak, ateşine yanmak, derdine yanmak, içi dayanmamak, içinden yanmak
13 Harfli Kelimeler
duygu uyanmak, ciğeri yanmak, kuşku uyanmak, yüreği yanmak, şüphe uyanmak
12 Harfli Kelimeler
bağrı yanmak, dayanma ömrü, umut uyanmak, ümit uyanmak, dayanma gücü, ocağı yanmak
11 Harfli Kelimeler
canı yanmak, ağzı yanmak, dert yanmak, dili yanmak, yanmaz tava
10 Harfli Kelimeler
içi yanmak
8 Harfli Kelimeler
Boyanmak, Dayanmak
7 Harfli Kelimeler
Boyanma, Dayanma, Uyanmak
6 Harfli Kelimeler
Yanmak, Uyanma, yanmaz
5 Harfli Kelimeler
Yanma
Bazı Kelimelerin Anlamları (Kaynak: TDK)
Boyanma
[isim] Boyanmak işi
Boyanmak
[nsz] Boyama işi yapılmak; Kendi kendini boyamak, yüzüne boya sürmek, makyaj yapmak; Boya veya renkli bir şey sürülmek
""Yeni boyanıp temizlenmiş bir ev gibi havası ferahlık veriyordu."; "İki hanım yaşları geçkince olmasına bakmayarak sürmüşler, boyanmışlar, omuzlarına tilkilerini almış, kurulmuşlar.""
Dayanmak
[-e; nsz; nsz; nsz; nsz] Bir yere yaslanmak, kendini dayamak; Kullanılışı uzun sürmek, dayanıklı olmak; Zarar görmemek, varlığını korumak, hasar görmemek; Birinden, bir şeyden güç almak, güvenmek, istinat etmek; Tutunmak, karşı durmak, karşı koymak, mukavemet etmek; Bir şeyin üzerinde kurulmuş olmak; Güç bir duruma katlanmak, çekmek, sabretmek, tahammül etmek; Varmak, ulaşmak; Bütün gücünü kullanarak bir işi yapmak; Bir iş sonunda birinin veya bir şeyin üzerinde kalmak; Yetişmek, yeter olmak; Hız vermek
""Odalardan birinde köşeye dayanmış bir adam, sanki sızmış gibi görünüyor."; "Bu kumaş çok dayandı."; "Bu gemi fırtınaya iyi dayanır."; "Laikliği korumak için kanun kuvvetine mi, eğitim ve telkin kuvvetine mi dayanmalıyız?"; "Merkezde Akhisar'ın, Bergama'nın da henüz dayandığını öğrendiler."; "Aradan biraz daha geçince kumandan dayanamadı, söze başladı."; "Bu haber ortalığa yayılır yayılmaz banknotlarını kapan bankaya dayanıyor."; "İki genç, kırarcasına küreklere dayandılar."; "Bu proje sonunda bize dayanacak."; "Şoför gaza dayandı.""
Dayanma
[isim] Dayanmak işi
Yanmak
[nsz] Birleşiminde karbon bulunan maddeler, ısı ve ışık yayarak kül durumuna geçip yok olmak; Ateş durumuna geçmek, tutuşmak; Isı, ışık veren bir konuma geçmek; Bütünü veya bir bölümü ateş veya sıcaklığın etkisi ile bozulmak, kömür durumuna geçmek; Isı etkisiyle vücudun bir yanı yara olmak, kızarmak veya rengi koyulaşmak; Vücut veya nesnelerin ısısı artmak; Parlamak, parıldamak; Birtakım etmenlerin etkisiyle işe yaramaz duruma gelmek; Yanık acısına benzer bir acı duymak; Kendini göstermek, çabalamak; Çok üzülmek; Çok sevmek, büyük bir aşk ile sevmek; Hükümsüz kalmak, değerini yitirmek; Zarara, kötülüğe uğramak; Çocuk oyunlarında oyun dışı olmak; Bir bir sıralamak, dile getirmek, dert dökmek, anlatmak
""Yanan ormanların yerine yeni orman yetiştirilir..."; "Kömür yandı. Ocaktaki odun yandı."; "Gece oldu ışıklar yandı, yatsı vakti geldi."; "Yemek yandı. Ekmek yandı."; "Ateşe dokundu, eli yandı. Güneşten kolları yandı."; "Ateşler içinde, günlerce titreyerek yanar."; "Birkaç batarya top, kızgın güneş altında pırıl pırıl yanıyor."; "Kumaş boyadan yanmış. Ekinler dondan yanmış."; "Boğazım yanıyor. Biberden ağzım yandı."; "Çocuklar, kendilerini beğendirmek için yanıyorlar."; "Bu yaz tatil yapamayacağıma yanıyorum."; "Vaktinde değiştirilmeyen kâğıt paralar yandı."; "Maazallah, birimize kitaptan rastgele bir şey soracak olsa yandığımız gündü."; "Yazı yazmak, hayatımı anlatmak, kalbimi dökmek ihtiyacıyla yanıyorum.""
Yanma
[isim] Yanmak işi; Bir cismin oksijenle birleşmesi sırasında ortaya çıkan olayların tümü
""Vücudumda yanma ile beraber garip bir titreme de vardı.""
Uyanma
[isim] Uyanmak durumu, intibah
Uyanmak
[nsz] Uyku durumundan çıkmak; Bitkiler canlanıp yeşermeye başlamak; Belirmek, ortaya çıkmak, depreşmek; Gerçekleri anlar, kavrar duruma gelmek; Bilgisizlikten kurtulmak
""Tomurcuklar patlamış, tabiat iyiden iyiye uyanmıştı."; "Leman Hanım'ın seni sevdiğini söyleyince sende de ona karşı bir meyil uyandığından eminim.""
Kelime Anlamları Kaynağı : Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlüğü